Sista veckan med gänget

27.08.2018

Det är med blandade känslor vi går in i den sjunde och sista veckan med valparna innan de flyttar till sina nya hem. Saknaden kommer vara enorm efter dessa små guldklimpar. Så snälla och rara valpar med lagom mycket bus! Det kommer bli så otroligt tomt och jag kommer att sakna varenda en av deras härliga personligheter. Den glada, nyfikna energirika duracellvalpen Arizona, den coola -"nagga i halsskinnet"-gosiga nallen Azarello, den pratglada, skinn på näsan och vattenälskande Arya,  Arrow den självständiga "filosofen Ferdinand" som älskar en stund i knät, Avani den mjuka, men tuffa brotterskan som bara älskar att pussas och bli kliad på magen och sist men inte minst han som tror att allt kretsar runt honom, världens medelpunkt, centrum for attention Mr. It's alla about Ace.

Men det ska också bli skönt att få sitt hem tillbaka! Att inte leva efter allt anpassat efter valparna. Man skurar kiss och torkar bajs och det blir skitigt när de far in och ut när de vistas på innergården. Man städar inne, man städar ute, man plockar bajs och fallfrukt i gräshagen, man bär in och ut valpar, man ger mat och man klipper klor, borstar, myser, iakttar de små och deras persnligheter, man får besök varje dag, ibland två gånger om dagen och försöker förbereda dem inför världen utanför på allra bästa sätt.
Det känns som att vi hittat fina, trygga och kärleksfulla hem till dem alla och jag önskar av hela mitt hjärta att vi får bibehålla en kontakt med valpköparna och följa våra "barn" genom livet. Det betyder allt för oss!

I lördags åkte vi till skogen med hela gänget. Vi gick ca 50 meter till en fin glänta, satte oss där med lite kaffe och lät valparna undersöka den nya världen. Keelo, Xafira och Wilja följde också med och Theo såklart! Så roligt de hade! De far runt och hoppade runt, smakade på allt de kunde hitta och hade kul i en vattenpöl i en bergsskreva. Vi satt nog där i ca 1-1,5 timme och när vi sedan kom hem slocknade alla valpar med en gång! Bilresan gick utan problem.

Till veckan får vi ytterligare några besök och på torsdag kommer veterinären hem till oss och besiktar valparna. Valppaketen med diverse saker samt mat till varje valp står klara inför söndagen.
Arrow kommer att stanna ytterligare 1 vecka så honom får vi mysa med lite längre. 

På torsdag kommer även ägarna till Bolt (valparnas pappa) på besök hela vägen från Ålesund i Norge och stannar över helgen, det ska bli så trevligt!