KÖPA VALP

Vi bedriver en liten uppfödning av eurasier ute på natursköna Färingsö i Ekerö kommun utanför Stockholm. Vi är medlemmar i Svenska kennelklubben och följer organisationens regler och avelspolicy. Vårat mål är att föda upp friska, rastypiska hundar med god mentalitet.

Våra valpar växer upp i vårat hem tillsammans med oss och delar vår vardag med allt vad det kan innebära. I vår inhägnade trädgård får de vistas dagligen allteftersom de börjar upptäcka sin närmaste omgivning och världen runt omkring sig.

Hos oss blir valparna koppel- och biltränade och vi lägger stor vikt på socialisering och miljöträning som anpassas i takt med deras tillväxt och utveckling. De får upptäcka olika underlag, material, ljud och leksaker.

För att få köpa valp ifrån oss vill vi först lära känna er lite närmare. Varje hund som lämnar vårat hem betyder mycket för oss och vi vill att de hamnar i trygga, kärleksfulla hem där de får leva som fullvärdiga familjemedlemmar.  Hundägandet ska vara väl genomtänkt och planerat och man bör vara medveten om rasens personlighet och egenskaper. 

Vi önskar ha en fortsatt kontakt med våra valpköpare och få följa hundarna genom deras liv. En uppdatering och en bild då och då gör oss mycket glada.
Det ska kännas tryggt att köpa hund av oss, vi vill finnas till hands  för våra valpköpare med råd, hjälp och tips när och om behov finns. 

Vi har ambitionen att försöka få till ett par gemensamma träffar per år med våra valpköpare. Alltifrån gemensamma promenader, kennelträffar med teman, åka gemensamt på någon utställning/tävling för de som vill prova på det eller kanske göra ett BPH tillsammans (Beteende och personlighetsbeskrivning hund).

Vi vill också att ni hälsotestar era hundar när åldern är inne vid ca 18 mnd ålder (HD, ED och patellastatus). Detta är viktigt för att bidra till att behålla vår ras så frisk som möjligt, utvärdera vårat avelsarbete och inte minst kan det vara skönt för ägaren att veta hur hunden mår i sina leder.