Eurasierspecialen 2019

23.05.2019

I helgen var vi på årets Eurasierspecial. Vi kom ner senare än beräknat till Västervik Resort. Klockan hade hunnit bli 18.30 på fredagen när vi anlände och det var regningt och ruggigt väder. Vi hade bestämt med vår valpköpare att ta en promenad vid 18.30 för att sedan gå ner och vara med på den gemensamma ringtäningen som började kl.19.00. Men jag fick lite hastigt rycka in och själv hålla i ringträningen då det strulat till sig för Madde och Camilla (som egentligen skulle hålla i den) längs vägen till Västervik. Det anslöt flera tappra hundägare till ringträningen trots vädret.

Det var så roligt att återse våra "valpar" igen som fyllt hela 10 månader. Det har verkligen blivit härliga individer allihop! Efter det tog vi en liten promenad tillsammans och kollade in campingen innan det var dags att avsluta kvällen och få krypa ner i sängen.

Avani (Lykke)

Ace (Ace)

Avani (Lykke)

Azarello (Bruno)

Azarello (Bruno)

Arrow (Eazy)

Arizona (Ipa)

Arrow (Eazy)

Ace

Lördagen bestod till större delen av dagen av den stora utställningen där över 100 eurasier var anmälda. Fyra valpar från oss var anmälda men oturligt nog hade Ipa (Arizona) fällt ur helt och hållet dagarna innan (typiskt) och Bruno (Azarello) hade fått ögoninflammation alldeles nyligen och verkade besvärad och knep med ena ögat. Så det var naturligtvis ingen idé att ställa då.
Ace däremot var först ut i juniorklass, stod så fint med Sara i ringen. Synd var dock att domaren för dagen bestämt sig för att ta fram den "otäcka" mätstickan och mäta ALLA juniorer vilket flera tyckte var riktigt obehagligt och läskigt. Under alla år jag har ställt har jag aldrig råkat ut för att domaren tagit fram mätstickan men just idag kom den fram i hanhundsringen.
Ace med endast 3 ringträningar och 1 valpshow i ryggen undrade vad sjutton detta spektakel var och vad domaren nu tänkte göra. Han blev tyvärr väldigt tveksam och ville inte alls vara med på det. Men överhuvudtaget inga tendenser till att morra eller nafsa efter domaren. Ja, så kan det ibland gå och framförallt med unga, oerfarna hundar. Nu vet vi ju att Ace utan problem hanterats både på ringträning och av domare på SSUK:s utställning nu i Mars så det är bara att glömma detta, ta nya tag och öva på att tycka mätstickan är helt okej! En fin kritik fick han ialla fall:

"Maskulin juniorhane av mycket god typ. Bra helhet och proportioner. Tilltalande huvud och uttryck. Bra rygglinje och svans. Välställda ben, rör sig ok."

Wilja ställdes i Championklass och blev 3:e bästa championtik med ck men oplacerad i bästa tik.

Theo deltog i "Barn med hund" tillsammans med sin favorit Xafira (enligt Theo själv är Xafira bara hans hund, Wilja är mammas hund och Keelo är tydligen morfars hund).

Det börjar bra...

...Theo har full koncentration, Xafira hittar något intressantare på vägen....

Koncentrationen sjunker en aning....

...hos både hund och barn....

Men rosett och godis blev det i alla fall!

Efter utställningen hade vi lagtävling för våra valpköpare, 3 lag som skulle ta sig genom en bana med olika uppgifter och snabbast i mål gällde! På prisbordet fanns borstar med roterande piggar, antisspillskålar, hundgodis, leksaker och tuggben att välja på. De hundar som själva fick välja bland priserna valde utan tvekan leksaker och tuggben medans matte och husse lät istället huvudet välja och inte magen och såg fördelen men en bra borste eller ihopfällbar vattenskål.

Kvällen avslutades med gemensam grillkväll, tyvärr fanns inte tillräckligt med platser vid grillen och det regnade utanför så vi gick ner med vår grillade mat tillsammans med valpköparna till stranden där det fanns en paviljong att sitta och äta under. En trevlig avslutning på kvällen.

På söndagen innan avresa gick vi en tur tillsammans ut till de vackra kobbarna /öarna med broar över som låg intill campingen. Det var tjock dimma som gav kul effekter på bilderna om än lite svåra fotoförhållanden med den gamla kameran jag har. Tydligen kunde man se havet och horisonten därifrån men inte denna dag tyvärr.

Tusen tack till våra valpköpare för att ni ville deltaga på denna helg och gjorde den så bra som den blev! Och tack till alla er som annordnat denna helg. Det är mycket slit och hårt arbete som ligger bakom.