Eurasierspecialen 2022

18.05.2022

I helgen var det den årliga eurasierspecialen. Det var länge sedan jag och hundarna var på utställning pga. Corona så det var härligt att sitta ringside, träffa folk, fotografera och bara få njuta av utställning igen. Jag var även där med mitt nya företag Active Paws och sålde diverse hundartiklar (godis, leksaker, koppel, sele, borstar, kosttillskott m.m). Jag hoppas det var ett uppskattat inslag och det var flera som tog tillfället i akt att handla lite gott och andra saker till sina hundar.

Jag hade sett framemot att få börja ställa Wilja i veteranklass när hon fyllde 8 år men hann aldrig pga pandemin. Jag tycker hon har känts som en väldigt fräsch och pigg 10-åring. Denna helg gjorde vi äntligen vår debut i veteranklassen och hon tyckte det var så kul att få jobba tillsammans igen. Det slutade med en 3:e plats med CK i veteranklassen med strålande kritik!

"Vackert huvud med välplacerade öron och mörka ögon. Utmärkt hals, kors och svansansättning. Välkroppad och välvinklad 10 -åring med utmärkta rörelser och i utmärkt kondition."

En fantastisk kritik med tanke på att hon opererades för magomvridning för några månader sedan. En magomvridning som rättade till sig själv i bilfärden till djursjukhuset och därav var hon betydligt fräschare redan innan operationen än många av de hundar som kommer in akut med cirkulatorisk påverkan på hela kroppen och allt vad det innebär. Hon känns nu helt återställd fysiskt och detta blev ju även ett kvitto på att jag gjort rätt bedömning, återhämtning och uppbyggnad av henne. Resten av hennes liv kommer trots fastsydd magsäck ändå bli lite anpassat med fler mål mat om dagen, inte få vräka i sig vatten och extra noga med att inte motionera i nära anslutning till mat och vattenintag (just det sistnämnda har vi visserligen alltid varit noga med).
Foton nedan tagna av Linda Hagelvik.

Här kommer fler bilder från eurasierspecialen, hade dock velat hinna fota lite mer men hann helt enkelt inte.