Nytt år och nya planer

06.01.2020

Här har det inte uppdaterats på ett bra tag och det har sista tiden blivit långt mellan blogginläggen. Antingen finns inte så mycket att berätta utan vardagliga händelser har då lagts ut på vår facebook sida eller så har det som nu, hänt massor och jag hinner inte med att uppdatera. 

Så vad har då hänt sedan sist?

Jo den 9 oktober kom då äntligen "lillebror" hela 10 dagar över tiden. Allt har gått bra och han är lika glad och nöjd som sin storebror Theo! Han var hela 1 kg tyngre och hela 5 cm längre än sin storebror vid födseln så vi fick plocka fram stl 62 redan efter 1 månad. Han har fått namnet Elton River. Hundarna tycker så mycket om honom, det ska tvättas fötter och huvud. Wilja är extra uppmärksam på honom och kommer och talar om för mig om han låter missnöjd i vagnen eller när han ligger i babygymmet och tränar. Hon är så duktig!

Sedan har vi passat både Lykke (Avani) och Ace från A-kullen. Det är kul att få rå om dem på egen hand och se vilka fina individer de blivit. När Lykke var här en hel helg hade vi dessutom kalas för Theo med en hel del folk hon inte träffat tidigare. Detta klarade hon utan problem och var med och minglade runt bland människor och barn. 

Ace har vi haft äran att få låna vid flera tillfällen under kort tid. Ett tillfälle var vi hundvakt bara över dagen och sedan lånade vi hem honom över natten två fredagar i rad då vi skulle på utställning dagen efter. Han är en stadig och trygg kille som går ihop med tikar som hanar och verkar finna sig i det mesta vi utsätter honom för utan protester. Den 7 dec var vi iväg på en inofficiell utställning i Upplands Väsby. Domare för dagen var Rose Marie Emery vilket var extra kul då hon är rasdomare och dömer rasen även officiellt. Jag ville se hur han betedde sig i ringen inför den officiella utställningen på Stockholmshundmässa som jag hade anmält honom till helgen efter. Han skötte sig exemplariskt både i och utanför ringen, stod som ett ljus vid domarhanteringen och sprang precis som han ska. Han drog till och med som ett ånglok mot ringsekreteraren och viftade som en tok på svansen och ville hälsa. Han fick beröm för sitt fina temperament!

Stockholmshundmässa är en av de största av utställningarna i Sverige. Hela 7349 hundar deltog i utställning och tävling under de 2 dagar mässan höll på. Det är mycket hundar och ganska så högljutt. Men inte var det några problem för oerfarne Ace som tyckte livet var toppen med så mycket hundar att hälsa på (mindre kul var att sitta i buren en stund medans jag var i utställningsringen med Wilja. Då var livet bra orättvist när allt det roliga skedde utanför!) Även denna gång skötte han sig bra i ringen och fick excellent och blev placerad som nummer 3 i juniorklassen vilket var mer än jag hoppats på! Wilja slutade med excellent, 4:e bästa championik med CK. Tyvärr har jag inga bilder från mässan.
Nu får Ace vila från utställning och växa i sin "kostym"  så får vi se vad vi hittar på längre fram.

Har även fått rapport från Bruno (Azarello) för någon dag sedan. Han och matte hade stått 2 monterpass under två dagar på MyDog som är nordens största hundmässa. Detta innebär att under ett 3 timmars pass står 2-3 hundar i rasmontern på mässan som representant för rasen. Alla som vill får klappa och lära känna rasen närmare. Även han hade skött detta med bravur och både matte och Bruno hade varit trötta och nöjda efteråt!

Vi fick mycket glädjande besked ifrån Aryas matte för ett tag sedan. Hon är först ut att röntgas och detta med toppresultat! HD A ED 0 och patella UA! Så underbart och stort grattis till er! (Fotot nedan av Arya är taget av Jennie Dyverfors)
Resterande syskon i kullen är även de på G med sina undersökningar så vi håller alla tummar för fina resultat även på dem.

Det verkar finnas ett enormt intresse för rasen och jag får många mail varje vecka från valpintresserade. Jag försöker svara så fort jag bara kan. Än så länge hänvisar jag att alla intresserade får återkomma vid månadsskiftet jan/feb då vi förhoppningsvis fått svar på Avanis (Lykkes) hälsoundersökningar.

Så hade vi även planer om en ny valp i vår egen flock under denna vinter med spännande stamtavla och nya linjer men tyvärr blev det ingen "lyckoträff" under den parningen så vi får vänta på en ny familjemedlem till nästa chans dyker upp.

Julen spenderade vi hemma och nyåret i stugan på landet. Vi hann få njuta av snö de två första dagarna där uppe, sedan har det tyvärr varit milt och ganska blåsigt. Vi hann dock en tur till Romme Alpin där Theo för första gången fick stå på slalomskidor. Annars har vi mest njutit av ledigheten tillsammans, gått promenader, sett fina solnedgångar över vår sjö, bastat och snickrat vidare på vår gäststuga.

Grusvägen ner till vår stuga

Nöjd kille!