Snörike

19.02.2018

I helgen har vi varit uppe vid stugan i Dalarna igen. Vi byggde ett större förråd på tomten i somras och nu är det snart dags för pappa att börja bygga på en mindre redskapsbod under altan. Så småningom ska vi fixa till gäststugan och ta bort väggen mellan gäststugan och den gamla redskapsboden för att få en större stuga att bo i för våra gäster. Dessutom ska det under våren fällas ett par träd som börjar bli fula och allt för stora. Det finns med andra ord en hel del att göra och förbereda. Det har snöat ordentligt där uppe, ett riktigt snörike så det fanns en hel del att skotta. 
Gissa om det var några som var överlyckliga över mängden snö? 
Som ni kan se var det rejäla snövallar på tomten.

Wiljas specialitet är att dyka ner och gräva gångar som en stor fet sork under snön. Och att snöbada. 

Xafira å andra sidan verkar få myror i brallorna och kan inte vara stilla överhuvudtaget. Livet är helt enkelt toppen!  

Gammelgubben Keelo han tar kortare lekstunder i den djupa snön men sitter mest och ser vacker ut, spanar ut över sina ägor och bara njuter av stunden som tjuren Ferdinand.

I eurasierpälsen fastnar lätt snö när de pulsar runt i så pass mycket snö som det var på landet. Med hjälp av hundarnas kroppsvärme bildar snön isklumpar som sätter sig som stora bollar i pälsen och mellan trampdynorna på hundarna. Även på Wilja med sin urfällda päls fastnar det snö. Så här kan det se ut: 

Nedan kommer lite fler bilder från helgen: 

Det märks att rasen blivit populär, det hör av sig otroligt mycket människor som är intresserade av rasen och av valpar till sommaren. Vi säljer inga valpar utan att personligen ha träffat valp intresserade, det kan naturligtvis kännas tufft om man hör av sig ifrån södra Sverige eller de nordligaste delarna av Sverige men så är det. Detta är för att vi ska lära känna varandra lite bättre. Som eventuella valpköpare vill vi att de ska känna ett förtroende för oss som uppfödare och att få möjligheten att träffa blivande mamman till valparna. För oss som uppfödare är det viktigt att vi känner att hundköpet är väl genomtänkt och att valpen kan erbjudas ett gott, tryggt och livslångt hem. Vi önskar också en fortsatt kontakt med de hundar från vår uppfödning genom hela deras liv.